Caprice Match Racing Team representerar Sverige på EM i matchracing 2016

Caprice Match Racing Team kommer att representera Sverige i det europeiska mästerskapet i matchracing som går av stapeln i Svendborg, Danmark 11-14/8. Vi är oerhört hedrade att få representera Sverige på denna stora och viktiga tävling. Det kommer bli säsongens absoluta höjdpunkt och vi siktar på en topplacering.

Hård konkurrens

Bland våra konkurrenter finns väldigt duktiga seglare och det blir den tävlingen vi hittills deltagit i med absolut tuffast konkurrens. Hälften av deltagarna är rankade bland de 25 bästa i världen och de kommer att bjuda på en ordentlig utmaning.

Goda förutsättningar

Tävlingen kommer att seglas i den för oss bekanta båten J/80 som vi har använt på tävling tidigare. Det tillsammans med erfarenhet av de speciella förhållanden som är i Svendborg kommer göra oss farliga. Då J/80 är en båttyp som seglas på fyra personer kan inte hela teamet vara med och på denna tävling seglar Kim Kling som rorsman, Viktor Langström som taktiker, Markus Nilsson som pitman och Fredrik Langström som fördäckare. Det är även denna kvartett som tidigare seglat J/80. Under sommaren kommer vi slipa på båthanteringen och fart i den aktuella båttypen, för att ytterligare bättra på våra förutsättningar.

Fakta om Caprice Match Racing Team

Caprice Match Racing Team är ett matchracingteam med bas i Göteborg. Vi består av seglarna Kim Kling, Viktor Langström, Klara Ekdahl, Markus Nilsson och Fredrik Langström som har förankring i både Jönköping och Bohuslän. Teamet har flera vinster med sig i bagaget och siktar på den absoluta världstoppen i matchracing.

Mer information

www.capricemrt.se
www.facebook.com/capricemrt

Pressbilder

https://goo.gl/ZbGJfl

Kontakt

Kim Kling
+46(0)703-099301
kim@capricemrt.se