Tankar om vårt deltagande i EM

 

Tyvärr slutade vår EM-resa tidigt, redan innan kvartsfinalerna dragit igång. Vi slutade på en total nionde plats och hamnar en plats högre än den seedning som tävlingen kört på. Redan innan tävlingen visste vi att det skulle bli otroligt tufft och såg detta som en god möjlighet att lära oss mer om kölbåtar som seglas på fyra personer och känna på det tuffa motståndet som de bästa seglarna i europa hade att erbjuda.

Vår prestation har rakt igenom varit mycket bra. Vi har vunnit långt fler matcher än vad vår seedning anser att vi borde vunnit, och vi har i alla matcher haft kontakt. I detta fallet räckte inte det, då plats fyra till nio hamnde på samma poäng. Vi var alltså sex team som alla fått fem vinster. Tyvärr vann vi “fel” matcher och fick på inbördes möten och cirkulära inbördes möten se oss hamna på femte plats av alla de sex som hamnade på fem poäng. Det betyder att en vinst till hade gett oss en fjärde plats. En vinst mot ett annat team istället hade kunnat placera oss i kvartsfinal. Vi är givetvis besvikna för att det var så nära, så otroligt nära att vi gick till kvartsfinal i EM. Det är snopet att vi går som förlorare ur den tie med en så stor grupp team. Men trots det tar vi med oss vår prestation på vattnet med alla klockrena starter och vunna matcher. Det är trots allt det enda vi kan styr över.

IMG_5589

Vi har vunnit mot flera av de absolut bästa seglarna och visat att vi hör hemma på tävlingar av denna digniteten. Att vi har potential att slå de absolut bästa. Det är och kommer att förbli vårt mål!

// Kim Kling, rorsman