Jonatan Bergström ny medlem

Varmt välkommen till Caprice Match Racing Team, Jonatan Bergström! Jonatan har många års erfarenhet av segling och kommer under året bidra med mycket kunskap, driv och styrka till teamet. Vi har ställt några frågor inför säsongen för att lära känna honom lite mer.

 

Vad har du seglat för båttyper tidigare?
– Jag började på Rådasjön med att segla optimist en kort period för att efter det segla mycket tvåmansbåt. Förutom optimisten har det blivit RS Feva, 29er, 49er och de sista åren Moth samt M32. Min gymnasietid spenderade jag på Lerums Seglargymnasium vilket stärkt min segling mycket. Jag har inte tävlingsseglat i kölbåt och ser fram emot att utveckla min kunskap inom området, säger Jonatan.

När du inte seglar, vad har du för dagssysselsättning?
– Jag läser första året på programmet Sjöfart & Logistik vid Chalmers. Det är oerhört kul att plugga och sedan få jobba med en av de saker jag älskar mest – havet. Av samma anledning jobbar jag även så mycket jag hinner på Båths som säljer utrustning för segling med fokus på jollesegling.

Vad fick dig att tacka ja när du fick frågan om att segla med oss den kommande säsongen?
– Under 2016 seglade jag allt mindre och känner att seglingen är något jag saknar mycket. Jag såg frågan om att segla med Caprice MRT som en perfekt möjlighet att få segla mer och på en hög nivå. Just detta teamet fick jag upp ögonen för tack vare deras organiserade och strukturerade satsning. Det tror jag är en nyckel för att kunna prestera.

Vad ser du mest framemot med den kommande säsongen?
– Det ska bli fantastiskt roligt att regelbundet få segla, jobba med ett team och segla tajt matchracing nära land. Dessutom ser jag fram emot att jobba mot World Match Racing Tour och den absoluta världstoppen i matchracing. Vi har en hel del spännande tävlingar planerade för säsongen och om bara en månad är vi ute på vattnet och tränar!