Markus lämnar teamet inför 2017

Inför säsongen 2017 väljer Markus att efter 3.5 år att hoppa av teamet för att fullfölja andra drömmar i livet. Markus har varit en grundpelare i teamet och har varit med sedan starten 2013. Vi har tagit ett snack kring hans beslut och vad han planerar att göra det kommande året.

 

Varför väljer du att sluta?
– Det är en kombination av saker men framför allt beror det på att jag vill frigöra tid för annat och att det efter 3.5 år inte längre känns lika utmanande och utvecklande. Som nybliven student på Maskinteknik har jag gått in i en ny fas i livet och därför får match racingen hamna på hyllan, berättar Markus.

Vi kommer sakna dig då du bidrog med mycket glädje och kämparglöd, oavsett vilka utmaningar som väntade. Vad minns du själv som utmärkande saker under de gångna åren?
– Först och främst har det varit roligt att segla som team. Det har också gett mig många kontakter så som min arbetsperiod ombord på VO65 båtarna i sommras och min anställning som Match Racing koordinator i GKSS. M32 seglingen vi gjorde i höstas kommer jag minnas som sjukt rolig segling med farter som är svåra att nå annars i en segelbåt. Men om jag måste välja en specifik sak blir det när vi seglade IceBreaker kvalet 2014 i alldeles för mycket vind. Det var mäktigt att som ny i DS37an surfa i vågorna utanför Långedrag.

Vad kommer du lägga din tid på framöver? Blir det någon segling?
– Då jag läser Maskinteknik på Chalmers kommer det säkert spenderas lite tid på studier. Förutom det har jag engagerat mig i Maskintekniks Mottagningskommitté, MnollK, där jag axlar rollen som kassör. Seglingsmässigt kommer jag engagera mig mer i Club 29, en organisation som arrangerar segling hela vecka 29 längs Bohuslän. Dessutom har jag och några vänner ett projekt på gång där vi försöker få en 18ft skiff till Sverige för fartfylld segling i sommar.