Caprice Match Racing Team kvalar in till WMRT Match Cup Russia

Den gångna helgen har Caprice Match Racing Team deltagit i St Petersburg Match Cup, ett kval för den huvudtävling som går i veckan. Med en fjärde plats på kvalet fick de en inbjudan och kommer i veckan segla mot den absoluta världstoppen i matchracing. För teamet blir det den första huvudtävlingen i VM-serien, en tävling som ger mycket poäng på VM rankingen, men också prispengar till alla deltagare. Det blir ytterligare ett steg mot världstoppen efter en vår med många större tävlingar.

Viktor, taktiker och den trimmar travaren ombord, hur känns det att kvala in till Match Cup Russia?
– Det känns fantastiskt bra att kvala in och få segla på en av tourens huvudtävlingar, något vi haft som mål under lång tid. Att äntligen få möjligheten att segla en huvudtävling indikerar att vi har kapaciteten att segla mot de allra bästa. Vårt intiala delmål för den kommande veckan är att ta sig igenom den första utgallringen för att få vara med i 16-dels finalen, men där siktar vi på att vinna och ta oss till kvartsfinal.

Tävlingen börjar med en fleetracingomgång under tisdag och onsdag för att sedan följas av en “sail off” bland de som hamnar sist följt av ett slutspel under torsdag, fredag, lördag och söndag. Det finns en livestream från och med torsdag kl 14-17 och ni kan följa teamet på Facebook (Caprice Match Racing Team) och Instagram (@capricemrt).

Fakta om Caprice Match Racing Team
Caprice Match Racing Team är ett matchracingteam med bas i Göteborg. De består av seglarna Kim Kling, Viktor Langström, Klara Ekdahl, Jonatan Bergström och Fredrik Langström som har förankring i både Jönköping och Bohuslän. Teamet har flera vinster med sig i bagaget och siktar på den absoluta världstoppen i matchracing.

Mer information
www.capricemrt.se
www.facebook.com/capricemrt

Pressbilder
https://goo.gl/ZbGJfl

Kontakt
Kim Kling
+46(0)703-099301
kim@capricemrt.se