About (Swedish)

Kim Kling
Viktor Langström
Jonatan Bergström
Fredrik Langström

Caprice Match Racing Team grundades under hösten 2013 och blev organiserat med ett namn våren 2014.

Bland våra främsta prestationer finns:

  • 1a Ungdoms SM 2015
  • 3a SM 2015
  • Svensk representant EM 2016

Kontakt görs till Kim på kim@capricemrt.se eller via telefon på 0703-099301.

Kim Kling

_MG_3066_7663-2
Foto: Cajsa Svensdotter

Kim Kling är 24 år och från Stenungsund på västkusten. Kim är teamets rorsman och lite av en allt-i-allo. Han styr nämligen förutom båten på vattnet även mycket av det planeringsmässiga på land. Kim tar gärna tag i saker, men han har även en förmåga att skjuta på saker som kan skjutas på, vilket inte alltid blir succé.

Seglingsmässigt har Kim seglat sedan barnsben i först Optimist och sedan i E-jolle. Han var aldrig med och slogs i den absoluta toppen, men han har istället byggt en stor och bred erfarenhet genom att delta i många mästerskap och internationella regattor. Under Optimistjolle-tiden representerade han Sverige i Europeiska mästerskapen i lagsegling, vilket han själv ser som ett av fröna ur vilket det stora intresset för Match Race kommit från.

Förutom att spendera många kvällar och helger på havet med teamet pluggar Kim sista året på Chalmers, där han och läser masterprogrammet Computer Systems and Networks då Kim är mycket intresserad av säkerhet i IT-världen. När han inte pluggar eller seglar så extraknäcker han gärna som IT-konsult eller umgås med sin flickvän och familj.

Kim tycker själv att det funkar bra att kombinera seglingen med studier och jobb. Detta eftersom att Match Racing på grund av båthyrning, innebär väldigt lite underhåll av båtarna och därför kan nästan all tid läggas på vattnet. Och det är trots allt det allt handlar om. Seglingen.

Viktor Langström

_MG_3082_7679
Foto: Cajsa Svensdotter

Viktor Langström är stortrimmer och taktiker i Caprice MRT. Han har seglingen inte bara som sport – utan som livsstil. Varje vecka under säsongen spenderar han och brodern Fredrik flertalet timmar pendlandes i bil från Jönköping för att kunna träna och tävla på västkusten, något som visar på en enorm vilja för att lyckas inom sporten.

Innan tiden i Caprice MRT har Viktor tränat och tävlat i många varianter av båtar, både jollar och kölbåtar. Han är även sedan ett par år tillbaka delägare till en x332 som också seglas flera gånger i veckan i Jönköping. Han har dessutom varit tränare för ungdomar, barn och vuxna på seglarskola.

Viktors främsta egenskaper är hans långa tävlingserfarenhet i diverse sporter som gör honom till en trygg och sansad lagkamrat. Ett av målen är att kunna segla på heltid, men tills dess jobbar han som elektriker “på fritiden” för att få ihop livspusslet.

 

Jonatan Bergström

Jonatan Bergström

Fredrik Langström

IMG_2175_crop

Fredrik Langström började segla med Caprice MRT som inhoppare under 2014, medlurad av brodern Viktor som också är seglingstokig. Då var det mestadels som trimmer, men 2015 intog han en permanent plats som teamets fördäckare.

Fredrik började segla i Jönköping, Vättern och har som de flesta seglare börjat med mindre jollar och stegat sig uppåt till större båtar och kölbåtar.

När Fredrik inte seglar eller sitter i bilen mellan Göteborg och Jönköping, jobbar han som installationselektriker, ett jobb som han trivs med. Han tycker att det är ett varierande jobb som bjuder på en del utmaningar. Fredrik gillar träning i olika former, både konditionsträning och styrketräning. Han har även spelat ishockey sen 6 års ålder men nu är det mest hockey-bockey i Korpen med kompisgänget som gäller. Fredrik är en lugn och stabil kille som gärna bjuder på sig själv och ett garv.